Karup byfest 2019

Karup byfest uge 34
Byfestugen vil traditionen tro byde på aktiviteter tirsdag til lørdag, men i år har byfestudvalget valgt at udvide med yderligere en dag. Søndag vil som noget nyt tages i brug, hvor festen flyttes i Lunden, hvor især spejderne vil være synlige med en bred vifte af aktiviteter, derudover vil orienterings klubben og KKIK være der med et stjerneløb samt udendørsfitness og Anderallyet.

Allerede onsdag aften er der en nyhed i årets byfest, der skal dystes i kage bagning og pyntning, hvem kan bage den kage der smager bedst og hvem kan lave den kage der er flottest. KKIK præmierer de 5 bedste kager i hver kategori med dommernes og publikums hjælp. Det er bare møde op på festpladsen på Egevej til den annoncerede tid og tilmelde sig konkurrencen. Onsdag aften byder også på cykelløb på den aflukkede rute Egevej, Ahornvej, Bøgevej og Elmevej. KKIK har opstillet trailer, hvorfra der sælges fadøl og sodavand samt sælges pølser og toast. Men også stemningen langs ruten, hvor mange traditionelt er trukket ud i indkørslen med aftensmaden for at følge cykelløbet.

Torsdag er festen trukket ned på festpladsen ved Karup Skole og Multibane, hvor det store telt vil være centrum om festlighederne. Karup Å-løbet har i år lavet en ny rute hvor der vil være mulighed for at løbe eller gå igennem den flotte natur i Karup nær område.

Fredag aften er der to begivenheder på festpladsen ved Karup Skole og Multibane, børne diskoteket hvor børnehavebørnene og de som går 0-3 klasse kan komme og hygge sig med god musik og konkurrencer i første halvdel af aftenen og senere er det så børnene fra 3 klasse og op som får de samme muligheder. Samtidigt i det store telt er der Grisefest og Live musik med Rene Franz som kommer hjem til Karup og underholder med sit dansktop repertoire.

Lørdag byder på en bredvifte af nye som gamle kendinger, dagen starter med Gudstjeneste i teltet, efterfulgt af gratis rundstykker sponsoreret af Bageriet Nørgaard, Super Brugsen Karup og KKIK. Festpladsen ved Karup Skole og Multibanen byder på mange andre aktiviteter henover dagen, tombola med gevinster fra byens erhvervsdrivende, bagagerums salg samt outlet fra enkelte af byens butikker. Karup Skytteforening vil være på pladsen med aktiviteter. Aktiv Karup og KKIK har opstillet en stor hoppeborg som byens børn kan boltrer sig i. Der skal kårer nye Streetfighter mestre i løbet af dagen, som noget nyt afvikles konkurrencen opdelt i to kategorier således de yngre i Karup også har en større mulighed for at deltage. I år dystes deri Fodbold, Floorball og Høvdingebold. Karup skal også have hædret en Ildsjæl, de to sidste år har ildsjælene været følgende: 2017 Aktiv Karup og 2018 Søren K. Andersen, hvem det bliver i kan ses og hører på festpladsen lørdag kl. 14:00. På festpladsen kan man i år komme og smage en masse forskellig øl i ”øl-teltet”, hvor flere professionelle mikro bryggerier vil være at finde, men ligeså interessant er det at lokalområdets hjemme bryggere også vil være der med smagsprøver og med stor entusiasme berette om deres øl. REMA 1000 Karup, Aktiv Karup og KKIK vil i en begrænset periode uddele gratis is til de fremmødte. Lørdag aften vil teltet være stedet at være, her skal der trækkes Tombola hovedpræmier samt nitte gevinster. Byen har før kunnet trække en del artister til når der afvikles ”Karup har talent”, så har du som enkelt person eller i som gruppe mod på at underholde på scenen, det kan være enten med sang, dans, tryllerier, monologer, sketchs eller noget helt andet så tilmeld jer til KKIK formand Jesper Kjelgaard på telefon 60 94 00 34. Lørdag aften/nat slutter med en ”Posefest” i teltet hvor der er mulighed for at feste såfremt man minimum er 15 år gammel. KKIK vil sammen med et hold professionelle vagter holde opsyn og udleverer indhold fra de medbragte poser.

Karup byfest 2019 er kun mulig fordi byens erhvervsdrivende henover en bred vifte står klar med sponsorater til KKIK og byfestudvalget. KKIK vil henover byfestugen have gang i mere end 200 frivillige samt byfestudvalget som vil være til stede hele ugen. Byfestudvalget har i år haft udskiftninger i besætningen, ud er trådt Tina Rasmussen og Elin Madsen, ind er kommet 2 nye frivillige fra KKIKs rækker, Simon og Elo. Så udvalget består i dag af: Simon Sjørring, Elo Brockhoff, Ole Sørensen, Lone Krause, Tom Jepsen og Jesper Kjelgaard. Byfestudvalget og KKIK ønsker alle i Karup lokalområde en god byfest.